U komt op uw werk en ineens vraagt uw werkgever of u langs wil komen op kantoor. Voor u het weet ontvangt u een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever. Maar wat is een vaststellingsovereenkomst eigenlijk? Dit is een document waarin u samen besluit om het contract te ontbinden. Bijvoorbeeld vanwege een verstoorde verhouding tussen u en uw werkgever. Of omdat het bedrijf geen voldoende financiƫle middelen meer heeft om u in dienst te houden. Uw werkgever ze u onder druk om direct een handtekening te zetten. Wij raden u aan om absoluut niet direct een handtekening te zetten. Laat de vaststellingsovereenkomst eerst controleren door een advocaat. Een advocaat kan bijvoorbeeld controleren of u nog steeds rechten heeft. Stel dat u geen rechten meer heeft door uw handtekening, dan heeft u na uw ontslag een groot probleem. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op om uw vaststellingsovereenkomst te laten controleren.
Onder uw handtekening uitkomen
Door de druk van uw werkgever heeft u eigenlijk meteen een handtekening gezet. Dit is niet slim, maar wel begrijpelijk. Uw werkgever kan gezegd hebben dat u helemaal nergens recht op heeft als u geen handtekening zet. Dit is voor u een reden om meteen een handtekening te zetten. Toch heeft u een wurgcontract getekend waardoor u eigenlijk nergens recht op heeft. Een advocaat kan dit eventueel voor u controleren. Stel dat u een verkeerd contract getekend heeft dan kan u er binnen 14 dagen onderuit. Staat er geen bedenktermijn in het contract? Je hebt dan volgens de wet zelfs 3 weken de tijd om er onderuit te komen. Mocht u onder druk getekend hebben, neem dan direct contact met ons op. Wij gaan aan de slag om het contract door te lezen en te kijken of er meer uit te halen is.
Transitievergoeding in de vaststellingsovereenkomst
U heeft recht op een transitievergoeding als u minimaal 2 jaar een contract gehad heeft bij uw werkgever. De hoogte van dit bedrag is vastgesteld door de wet. Echter is dit een bodemprijs. Stel uw werkgever wil de gang naar de kantonrechter ten alle tijden voorkomen, dan kan u hierover onderhandelen. Uw advocaat kan deze onderhandelingen voor u uitvoeren. De hoogte van de ontslagvergoeding is opgenomen in een vaststellingsovereenkomst. U heeft minimaal recht op een transitievergoeding. Laat dit controleren door een advocaat voordat u een handtekening zet.
Behoud van uw WW-uitkering
Natuurlijk wilt u niet zonder contract en WW-uitkering zitten. Het is belangrijk dat het contract dat u gaat ondertekenen op de juiste manier geformuleerd is. Een formuleringsfout kan er al voor zorgen dat u geen recht heeft op een WW bij vaststellingsovereenkomst. Het is dus wel mogelijk om met een overeenkomst een uitkering te krijgen. Laat uw vaststellingsovereenkomst direct controleren door onze advocaat. Wij kijken goed na of u krijgt waar uw recht op heeft. Denk niet alleen aan uw transitievergoeding, maar ook het behoud van een WW-uitkering na ondertekening. Ga nooit zomaar iets tekenen want het gaat hierbij wel om uw toekomst. Onze advocaten helpen u graag met het controleren van uw overeenkomst.