Juridisch advies

U staat er zelf vaak nooit bij stil dat u vroeg of laat ooit een juridisch advies nodig heeft. Op het moment dat u een juridisch adviseur nodig heeft gaat u vaak informatie inwinnen. Als u bijvoorbeeld gaat trouwen, dan gaat u er meestal niet vanuit dat u ooit gaat scheiden. Een juridisch adviseur kan ingeschakeld worden om de scheiding te regelen en de alimentatie te bepalen. Dit zijn natuurlijk heftige zaken, maar u kunt ook als consument tegen problemen aanlopen. Bijvoorbeeld als u in een webshop een bestelling plaatst en het product totaal niet naar wens is. Krijgt u het geld wel retour als u een bestelling terugstuurt? Als dit niet gebeurt, dan is het belangrijk dat u gebruik maakt van juridisch advies om uw standpunten duidelijk te maken. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor het bespreken van de mogelijkheden in uw situatie.

Gaat u scheiden? Schakel een juridisch adviseur in

Helaas is een scheiding vaak al een emotionele rollercoaster. Naast de rollercoaster waarin u beland zijn er een aantal zaken die u moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de alimentatie. Hoeveel geld kunt u betalen en waar heeft uw ex-partner recht op? Het is belangrijk dat het berekenen van de alimentatie goed gebeurt. Officieel moet u dit allemaal zelf regelen en toetst de rechter alleen het bedrag. Het is natuurlijk veel slimmer om de alimentatie te laten berekenen door iemand die er verstand van heeft. Alleen zo kunt u precies het bedrag krijgen waar u recht op heeft of betaalt u niet teveel geld aan uw ex-partner.

Arbeidsconflicten of uw ontslag aanvechten met een jurist

Arbeidsconflicten komen steeds vaker voor binnen het bedrijfsleven. Natuurlijk moet u niet alles pikken en mag u best nemen waar u recht op heeft. Eventueel kunt u dit juridisch aanvechten via de rechter. Dit gebeurt niet alleen bij een conflict op het werk, maar ook bij een onterecht ontslag. In deze tijd wordt het steeds lastiger om een nieuwe baan te vinden. Het is daarom slim om uw ontslag aan te vechten vooral als u zeker weet dat uw ontslag onterecht is. Misschien heeft u wel recht op een ontslagvergoeding, maar heeft u deze niet ontvangen. Een jurist kan er vaak al voor zorgen dat uw ontslag officieel aangevochten wordt zonder tussenkomst van de rechter. U kunt zo een schikking treffen en alles eruit halen wat er nog in zit.

Juridisch advies bij woonconflicten of problemen met huren

In de vrije sector zijn diverse bedrijven actief waar een woning van gehuurd kan worden. Helaas speelt lang niet iedereen het even eerlijk. Er zijn genoeg huurbazen die bijvoorbeeld uw rechten schenden. Het is slim om direct juridisch advies in te winnen om uw conflict op te lossen. Naast juridisch advies bij problemen met de huur baas kunt u ook een jurist inschakelen met bijvoorbeeld problemen met de buren of gemeente.

Schadevergoeding eisen bij letselschade

Letselschade kan uw leven flink op zijn kop gooien. Het is belangrijk om direct een jurist in te schakelen bij letselschade. Er zijn specialisten actief die u graag helpen bij het eisen van een schadevergoeding. Ze helpen u om uw schade in kaart te brengen en de juiste schadevergoeding te verhalen via de rechter. Het is vaak een lang prcoes, maar absoluut de moeite waard.
Juridisch advies bij overige zaken

Naast de bekende zaken kunt u soms ook voor andere zaken een juridisch advies nodig hebben nodig hebben. U begint bijvoorbeeld een eigen bedrijf en u heeft nieuwe algemene voorwaarden nodig. Een jurist kan u helpen om deze op te stellen. Neem gerust contact met ons op voor juridisch advies met betrekking tot uw zaak.